Codul Silvic va fi modificat

Codul Silvic va fi modificat, iar viitorul act normativ va cuprinde..

Pedepse mai aspre pentru taieri ilegale de paduri si va reglementa mai bine micile proprietati. Aceasta masura este luata in contextul in care mai multe judete defrisarile sunt necontrolate. Prezenta joi la Ploiesti, la o intalnire cu primarii din judetul Prahova, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Ana Varga, a anuntat ca in mai putin de o luna va fi gata un proiect pentru un nou Cod Silvic. Conform acesteia, defrisarile necontrolate reprezinta “un fenomen” in judetele Suceava, Caras-Severin, Prahova, Harghita, Covasna, Maramures, unde suprafete mari de paduri au fost taiate fara avize, iar multe dintre inundatiile produse in Romania “au drept principala cauza defrisarile de paduri”.

Intrebata ce institutii ar putea fi considerate responsabile de aceste defrisari ilegale, Lucia Varga a raspuns: “O seama de institutii: sunt probleme si in cadrul directiilor silvice si in cadrul inspectoratelor silvice, dar sunt probleme care tin si de buna gestionare a micilor proprietati. Hectare intregi nu au paza, micii proprietari nu platesc pentru a le fi pazita padurea si hotii de lemne devasteaza padurile in detrimentul proprietarilor, dar din pacate micii proprietari nu au inteles importanta asigurarii pazei” a spus ministrul. Lucia Ana Varga a precizat ca pe langa inasprirea pedepselor pentru taierile ilegale, principalele modificari din Codul Silvic vor avea in vedere probleme precum recoltarea masei lemnoase si gestionarea micilor proprietati.

„Pedepse mai aspre pentru taieri ilegale de paduri!”

This image has an empty alt attribute; its file name is KidHome-1024x213.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Call Now Button